Numele meu este Roxana, și înainte de a-ți spune mai multe despre mine, aș vrea să-ți răspund la ,,De ce Cartograf de Bunăstare?,,

Ei bine, cartograf nu se referă la psihoterapeut și la ideea eronată că el ar avea capacitatea de a ne pune pe drumul cel bun în viață, ci la fiecare dintre noi, singurii capabili să ne alegem propriul drum, să decidem pentru noi și să fim bine cu asta. Bunăstarea este deci despre a fi bine cu noi înșine dar și în raport cu ceilalți, și să reușim să menținem asta pe tot parcursul nostru.

Călătoria mea spre psihoterapie a început cu mult timp înainte de a schimba mai multe job-uri în corporații, cel mai probabil încă de când citeam biografiile autorilor, înainte de a începe să citesc orice carte. Semnificația, pe care am înțeles-o mai târziu, era că așa reușeam să mă conectez la universul interior al autorului, reușeam să-i înțeleg limbajul și să pășesc cu respect în lumea lui fascinantă. Fascinanți îi găsesc de fapt pe toți oamenii, într-un mod pe care poate ei încă nu îl percep. Cu bune și mai puțin bune, unicitatea noastră ne face extrem de valoroși, în orice etapă de viață ne-am afla, în orice domeniu am activa, învățăm continuu unii de la ceilalți.

Dacă ai ajuns aici și vei alege să ne cunoaștem într-un demers terapeutic sau de consiliere, trebuie să știi că abordarea mea este una integrativă, ce are la bază teoriile psihanalitice, umaniste și cognitiv-comportamentale. Astfel, urmărim să aducem un răspuns adecvat și eficient în ceea ce privește toate aspectele existenței: spiritual, emoțional, cognitiv și comportamental. Maximizăm resursele personale, adaptându-ne la problematici prin abordarea unor tehnici de intervenție psihoterapeutică variate.

Studii și formări

  • Master Psihologie clinică, hipnoză și intervenții terapeutice de scurtă durată – Universitatea Titu Maiorescu (în curs)
  • Master Psihanaliză – Universitatea Titu Maiorescu
  • Externship – formare în Terapia centrată pe emoții – EFT România
  • Parent Management Training (PMT) – Parent Management Training Institute
  • Maternal Mental Health Intensive: Perinatal Loss and Grief
  • Maternal Mental Health Intensive: Perinatal Mood and Anxiety Disorders – Seleni Institute
  • Formare în psihoterapie integrativă – Institutul Român de Psihoterapie Integrativă
  • Curs Consilier dezvoltare personală – Acces către Succes
  • Facultatea de Psihologie – Universitatea Titu Maiorescu